Kurczaka bardzo starannie umytego, układamy na dnie naczynia, najlepiej szklanego. Dodajemy goździki i cynamon, skrapiamy cytryną.Tak przygotowanego kurczaka zalewamy szklanką wina czerwonego, dodając 100 g ginu, 100 g koniaku, 200 g Smirnoffa oraz rum do smaku.
Potrawy nie musimy poddawać obróbce cieplnej. Kurczaka możliwie jak najszybciej wywalamy, bo nie jest nam do niczego potrzebny. Natomiast sos! Sos! Paluszki lizać!
P.S. Kurczak musi być martwy, bo inaczej bydle sos wychłepce!
P.P.S. Wspomaganie pracy mózgu
Horda bawołów posuwa się tak szybko, jak najwolniejszy ze stada, zaś w przypadku polowania na stado to właśnie najwolniejsi i najsłabsi zostają wybici najszybciej. Ta naturalna selekcja jest w gruncie rzeczy pozytywna dla stada, bo pozwala na polepszenie zdrowia i szybkości ogółu poprzez regularną eliminację najsłabszych członków.
Mniej więcej w taki sam sposób, mózg ludzki jest tak szybki, jak najwolniejsza jego komórka. Nadmierne spożycie alkoholu - jak wszyscy wiedzą - niszczy neurony, ale w pierwszym rzędzie te najsłabsze i najwolniejsze. Tak więc regularne spożywanie C2H5OH pozwala, poprzez eliminacje słabszych szarych komórek, na uczynienie z mózgu szybciej i sprawniej działającego narzędzia.
P.P.P.S.Jeżeli znacie inne przepisy (proste, sprawdzone i 'zwalające z nóg'), proszę podzielcie się- chętnie wypróbuję.
2 komentarze:
Piękne-proste, ale genialne!!! a ten sos-od dziś jadam tylko to:D:D:D
Mam ochote pozbyc sie tych powolnych komorek right now
... szkoda tylko, ze nie mam czym :(
Prześlij komentarz